Home

Website van Marco Johannes Antonius Burgman
Geboren 04 mei 2000 in Baarn als zoon van

Petrus Burgman en Mariska Angela de Vries

 

Op deze site staan de stambomen beschreven van Marco Burgman , zijn ouders Petrus Burgman en Mariska de Vries.

 

Ook zijn de kwartierstaten beschreven van de ouders van Peter Burgman , Johannes Burgman en Hendrika Jacoba Heger , en van de ouders van Mariska de Vries ,Johannes de Vries en Adriana Wilhelmina Scheel.

Er is ook een mogelijkheid om de complete stamboom volgens zogenaamde kaarten te bekijken, hier ziet u een lijst van alle voorkomende namen in deze stamboom.

Bij de klassieke stamboom kunt u een echte boom krijgen met uw voorouders. Deze werkt onder java en is het aanraden waard.

Om nog een stapje terug te gaan in de tijd ben ik uitgegaan van de 8 overgrootouders van Marco. Hier onder volgt een korte beschrijving van de 8 familie namen:

Tevens heb ik geprobeerd om van onderstaande acht personen hun oudste voorouder te vinden , van deze mensen heb ik een zogenaamde parenteel gemaakt. Hier staan al hun nakomelingen in .

 

Het geslacht Burgman , Balthazar Burgman komt oorspronkelijk uit Amersfoort. Zijn familie heeft daar een paar honderd jaar geleefd en komt oorspronkelijk uit Duitsland. Balthazar is rond 1920 naar Baarn gekomen en trouwde daar Gijsberta Smit. De Burgmannen waren van huis uit handwerkslieden zoals , tapijtwevers , timmerlui en smitten. De oudste Burgman tot op heden is Hendrick (den ouden) Burchman hij leefde in Amersfoort en is geboren rond 1650. Hendrick Burchman komen zo goed als zeker uit het plaatsje Beckum in Duitsland ( Munsterland)

Het geslacht Smit , Gijsberta Smit is van Baarnse afkomst. Haar familie is rond 1800 naar Baarn gekomen en komt oorspronkelijk uit Amersfoort. De Smitten waren veelal slagers en metselaars en waren van huis uit Lutheraans. De oudste Smit tot op heden is Phillip Smit(s) , hij leefde begin 1700 in Amersfoort.

Het geslacht Heger , de voorouders van Willem Heger komt oorspronkelijk uit de buurt van Leersum en Rhenen. Willem heeft zelf jaren gewoond in de Bilt samen met zijn vrouw Maria Catherina Hoppenbrouwers. De Hegers waren veelal boeren en waren van huis uit Protestant. De oudste Heger is Bernard Heger , hij is geboren in 1635 ( in Heringhausen Sauerland Duitsland).

Het geslacht Hoppenbrouwers , Maria Catherina Hoppenbrouwers komt uit Zundert. De voorouders van de Hoppenbrouwers woonde daar al vele eeuwen. Nu nog zijn er veel Hoppenbrouwers te vinden in deze regio. De Hoppenbrouwers waren veelal rietdekkers en boeren en waren van huis uit Rooms Katholiek. De oudste Hoppenbrouwers is Laurentinus Gijsbertus Hoppenbrouwers  , deze is geboren in 1710 in Zundert.

Het geslacht de Vries, Hendrik de Vries is geboren in Watersgraafsmeer ( Amsterdam) en kwam via Soest naar Baarn. De oudste gevonden de Vries is Jerrit Bauke de Vries geboren in 1815 in Leeuwarden.

Het geslacht Bree , voordat de voorouders van Leida Bree rond 1837 naar Baarn kwamen woonde deze in Amsterdam.  De Bree's waren veelal handswerkieden zoals zadelmakers en waren Rooms-katholiek van geloof. De oudste de Bree die ik heb gevonden is Engelbert Bree hij is geboren  omstreeks 1720.

Het geslacht Scheel , voordat de voorouders van Hendrik Scheel rond 1900 naar Baarn kwamen hebben deze hun zetel gehad in Montfoort.
De Schelen waren van origine landbouwers , ook komen er beroepen zoals vissers , schilders en machine bankwerkers voor. Van huis uit waren de Schelen Rooms Katholiek. De oudste
Scheel is Hendrik , hij is geboren in Zweibrucken ( Saarland, Duitsland) en kwam rond 1720 naar Montfoort.

Het geslacht de Bree, de voorouders van Geertuida Catherina Wilhelmina Bakker komen uit Woudenberg. Hier leefde deze al vele eeuwen als arbeiders en boeren. Daar Geertuida een onwettig kind is van Gerard de Bree is er voor de rest weinig mondeling bekend over dit geslacht. Geertuida Catherina Wilhelmina is de enigste van de acht die nog in leven is. De oudste de Bree is Jan de Bree hij leefde vermoedelijk in de buurt van Woudenberg omstreeks 1760.

Nieuw is de line naar Karel de Grote, via mijn oma Maria Hoppenbrouwers heb ik de aansluiting kunnen vinden naar Karel de Grote.

De gegevens die op deze Website's staan heb ik via diversen bronnen gekregen. Voor zover ik weet zijn ze allemaal naar waarheid berust, een ieder die opmerken heeft of zijn of haar naam liever niet ziet staan dient contact op te nemen met onderstaand.
Deze homepage probeer ik zo compleet mogelijk te maken . Ik ben nog steeds op zoek naar gegevens uit het verleden maar ook uit het heden. Met name gegevens van personen die op dit moment leven heb ik niet allemaal. Heb je deze gegevens dan ontvang ik deze graag.
De progamma's die ik geplaatst heb heb ik gemaakt met Aldfaer , in mijn ogen het beste progamma wat er is en het kost helemaal niets. Je kan het gratis Downloaden van internet.

Baarn 02-03-2008 Peter Burgman Email: peter@marcoburgman.nl